FORPSI má plný počet pěti hvězd od správce národní domény CZ.NIC

Release date: 24. 9. 2013

Společnost INTERNET CZ, a. s. úspěšně dokončila proces recertifikace správcem národní domény, sdružením CZ.NIC, s plným počtem pěti hvězdiček. V rámci každoroční recertifikace tak společnost  potvrdila kvalitu svých služeb a současně pozici největšího českého registrátora dle doménových statistik CZ.NIC. K zisku páté hvězdy přispěla mimo jiné i implementace služby mojeID.

Prostřednictvím mojeID dokážeme našeho zákazníka nejen autorizovat, ale především autentifikovat. V praxi to znamená, že pokud více osob potřebuje pracovat s jedním (např. firemním) zákaznickým účtem, nemusí si předávat přístupové údaje mezi sebou, ale naváží si své účty mojeID přímo k zákaznickému účtu FORPSI,“ říká Erich Syrovátka, ředitel FORPSI.

Jako správce národní domény jsme rádi, že námi zavedený systém certifikace slaví u registrátorů úspěch a účastní se ho i ti největší hráči, mezi něž patří také INTERNET CZ, a. s.,“ říká Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC.

Systém certifikace registrátorů s maximálním počtem pěti hvězd byl vyvinut nejen pro snazší orientaci uživatelů při výběru doménového registrátora, ale i jako návod registrátorům, jak koncovým uživatelům maximálně zjednodušit proces registrace. Samotná certifikace je určena registrátorům, kteří své služby nabízejí především koncovým zákazníkům.