FORPSI reaguje na poptávku po cloudových řešeních. Představuje službu FORPSI Cloud Computing

Release date: 14. 2. 2013

Společnost INTERNET CZ, a.s. dnes spustila ostrý provoz své nové služby FORPSI Cloud Computing. Tato nová a na českém trhu stále ojedinělá služba je určena především zákazníkům, kteří pro své služby potřebují využívat naprosto flexibilně IT infrastrukturu. S nulovými počátečními náklady a doslova během několika minut lze v rámci tohoto IaaS (Infrastructure-as-a-Service) řešení „postavit“ virtuální datové centrum. Služba není pouhým pronájmem virtuálního serveru, jak si většina zákazníků dnes představuje pod pojmem cloudové služby, ale skutečným virtuálním datacentrem, tedy virtuálními servery propojenými virtuálními sítěmi a infrastrukturou.

Spuštění IaaS platformy je pro FORPSI dalším krokem v poskytování uceleného portfolia hostingových řešení,“ říká Erich Syrovátka, ředitel FORPSI a dodává: „Novou službou chceme oslovit nejen zákazníky, kteří potřebují škálovat výpočetní výkon dle reálné potřeby, ale i ty, kterým se nevyplatí budovat vlastní IT infrastrukturu a chtějí využít výpočetního výkonu zavedeného poskytovatele i na jednorázové a krátkodobé projekty.

Společnost INTERNET CZ, a.s. tímto krokem reaguje na poptávku po cloudových službách v B2B segmentu a otevírá možnost dosáhnout na nejprofesionálnější cloudová řešení i malým společnostem. Zákazníci si mohou službu nezávazně vyzkoušet a bezplatně tak ověřit její využitelnost pro své projekty.

Zákazník má při sestavování vlastního datacentra možnost výběru hypervizoru VMware nebo Microsoft Hyper-V a více než 40 šablon k okamžitému použití na bázi operačních systémů Linux a Windows. Díky modelu pay-per-use a účtování na hodinovém základě si zákazníci mohou bez problémů postavit své datacentrum například pro jeden specifický projekt. Využívat a tedy i platit za něj budou pouze pár hodin, dní nebo týdnů, po dobu jejich potřeby a alokovaného výkonu (CPU, RAM a HDD). Další z výhod tohoto řešení je automatický pronájem licencí Microsoft Windows v rámci kreditu. Provozní náklady jsou tak jasně předvídatelné a v reálném čase je lze škálovat podle aktuální potřeby spolu s alokovaným výkonem.

Podrobnosti o službě FORPSI Cloud Computing jsou k dispozici na www.forpsicloud.cz.