FORPSI rozšiřuje své cloudové portfolio, přidává službu úložiště Object Storage

Release date: 15. 4. 2013

Společnost INTERNET CZ, a. s. zahájila provoz nové služby cloudového úložiště FORPSI Object Storage. Ta doplňuje nedávno představenou IaaS (Infrastructure-as-a-Service) platformu FORPSI Cloud Computing. Služba FORPSI Object Storage se vyznačuje  neomezeným prostorem pro ukládání dat, datovými centry v několika evropských zemích včetně České republiky a nejvyšším zabezpečením dat. Služba je vhodná kromě standardního ukládání dat také pro zálohování, obnovu dat v případě havárie nebo dočasné ukládání objemných dat určených k analýze. FORPSI Object Storage je vlastním řešením společnosti INTERNET CZ.

Uvedení vlastního řešení cloudového úložiště je logickým vyústěním v poskytování kompletní virtuální infrastruktury,“ říká Erich Syrovátka, ředitel FORPSI. „Při návrhu služby FORPSI Object Storage jsme vycházeli z našich dlouhodobých webhostingových zkušeností v oblasti poskytování úložného prostoru a ze zpětné vazby našich klíčových zákazníků. Jsem rád, že mohu FORPSI Object Storage představit jako jedno z nejprofesionálnějších a nejvyspělejších IaaS řešení nejen na tuzemském, ale i evropském trhu,“ dodává.

Technologie
Cloudové úložiště FORPSI Object Storage je založeno na nejmodernějších standardech a technologiích pro ukládání dat. Služba nabízí dva způsoby účtování –  pay-per-use nebo tarifní balíčky. V případě modelu pay-per-use, tedy dle skutečně využitých zdrojů, má uživatel k dispozici neomezenou diskovou kapacitu.
Služba FORPSI Object Storage spojuje několik strategicky umístěných datacenter po celé Evropě. Uživatel má navíc možnost si jako své primární datacentrum, ve kterém chce mít uložena data, vybrat to, které je jemu nebo jeho zákazníkům geograficky nejblíže.
FORPSI Object Storage je kompatibilní se službou Amazon S3.

Bezpečnost
Služba FORPSI Object Storage je vybavena tzv. self-healing technologií. Ta při nahrávání dat automaticky vytváří další dvě kopie souboru (celkem tedy 3 kopie). Kopie jsou umístěny nejen na jiný fyzický disk, ale i na jiný fyzický server.

Více informací najdete na www.forpsicloud.cz nebo www.forpsi.com.