INTERNET CZ představuje nové balíčky cloudových služeb pro ukládání dat za velmi atraktivní ceny

Release date: 1. 12. 2015

Nová nabídka balíčků služeb Cloud Object storage vychází vstříc potřebám stále rozmanitější uživatelské základny. Vedle protokolu S3 umožňuje proto přístup také prostřednictvím běžnějšího a dostupnějšího FTP, což podstatně rozšiřuje okruh zařízení, pomocí nichž se lze k úložišti připojit.

FORPSI Cloud Object Storage je bezpečná, spolehlivá a flexibilní služba založená na modelu infrastruktury jako služby (IaaS). Umožňuje uživatelům vytvářet a spravovat libovolný počet úložišť, kam je možné nahrávat data všech typů, sdílet je a distribuovat podle potřeby. Služba Cloud Object Storage nabízí vysokou kapacitu, snadné použití, bezpečnost a úplnou kontrolu dat. Díky podpoře webového protokolu HTTP umožňuje rychlý přístup k datům z libovolného počítače, tabletu či mobilního zařízení.

INTERNET CZ nabízí dvě varianty placení za služby Cloud Object Storage – buď na základě skutečného využití (tzv. pay-per-use) s pevnou cenou za spotřebované zdroje, nebo tarifní balíčky s cenou založenou na různých variantách využití zdrojů za 30 dní, přičemž variantu je možné kdykoli změnit. Předností nové nabídky je také velmi atraktivní cena. Např. prostor o velikosti 1 TB s objemem downloadu 10 TB a neomezeným uploadem lze pořídit již za 725 Kč bez DPH měsíčně, balíček 10 TB potom vyjde na 5725 Kč bez DPH. U varianty platby za skutečně využité zdroje si poskytovatel za každých 10 GB prostoru účtuje 0,0175 Kč za hodinu + DPH a 12,50 Kč bez DPH za každých stažených 10 GB.

Přístup ke službě Cloud Object Storage je nově možný vedle protokolu S3 i přes přívětivější a pro mnoho uživatelů praktičtější FTP včetně jeho zabezpečené verze TLS. K přístupu ke službě lze tedy použít běžné FTP klienty, Windows Explorer, mobilní klienty, automatická zařízení (např. systémy kamerového dohledu) i standardní internetové prohlížeče jako Internet Explorer, Chrome nebo Firefox.

Nové balíčky služeb Cloud Object Storage jsou k dispozici ve všech datových centrech skupiny Aruba, jíž je INTERNET CZ součástí. Stejnou nabídku tedy mohou zákazníci využít v Itálii, České republice, Francii, v Německu a ve Velké Británii.

O společnosti INTERNET CZ
INTERNET CZ, a. s., působí na trhu pod značkou FORPSI a patří k největším poskytovatelům internetových služeb na českém trhu. Jediným akcionářem společnosti INTERNET CZ, a. s., je italská společnost ARUBA S.p.A., která poskytuje služby datových center, webhosting, běžné i certifikované e-mailové služby (PEC) a registraci domén. Spravuje přes 2 miliony domén, více než 7 milionů e-mailových účtů, více než 4 miliony PEC účtů, přes 31000 serverů a má celkem 4,7 milionu zákazníků v mnoha zemích celé Evropy.
Další informace o INTERNET CZ, a. s., a nabídce internetových služeb naleznete na adrese http://www.forpsi.com

Kontakty pro tisk:
CHILLICOM, s. r. o.